IZJAVA GENERALNEGA DIREKTORJA ZA ZAPOSLENE

 
 
Dragi sodelavke in sodelavci,
 
v teh zahtevnih in tudi težkih časih, ki nam jih krojijo potrebni ukrepi zaradi koronavirusa, vse zaposlene ponovno pozivam, da se dosledno držite vseh sprejetih ukrepov in ravnate čim bolj preventivno – tako v službi kot tudi doma in v javnosti. Tudi v Premogovniku Velenje je namreč število okužb v porastu, prav tako število odrejenih karanten. Vse zaposlene pozivamo, da se že ob najmanjšem sumu na obolelost zaradi covida-19 samoizolirate in se čim prej testirate. Bolezen lahko poteka tudi brez sicer znanih simptomov in tudi brez vročine. O morebitni okužbi takoj obvestite svojega neposrednega vodjo in Službo VZD, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.
 
Premogovnik Velenje je podjetje, ki je za Slovenijo strateško pomembno, zato ne moremo kar tako zapreti svojih vrat. Svoje delo smo že v času prvega vala epidemije organizirali tako, da smo zagotovili nemoteno izvajanje dejavnosti, hkrati pa smo upoštevali vsa priporočila NIJZ, pristojnega ministrstva in tudi vse ukrepe za organizacijo dela, ki smo jih sprejeli v podjetju in so prispevala k zmanjšanju hitrosti širjenja virusa. Prvi val smo preživeli brez okužb, zato vse zaposlene prosim, da tudi zdaj ravnamo odgovorno do sebe in drugih, saj je varnost zaposlenih v družbah Skupine Premogovnik Velenje za nas vedno bila na prvem mestu in tako je tudi v teh izrednih razmerah.
 
Zahvaljujem se vsem, ki se zavedate resnosti situacije ter s svojim delom in ravnanjem pripomorete k čim manjšemu širjenju okužb in temu, da lahko Premogovnik nemoteno obratuje.
 
 SREČNO!
 
dr. Janez Rošer
 
Generalni direktor
 
 
Objavljeno 22.10.2020

Arhiv novic