POMEN KRVODAJALSTVA

 
V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri. Vsak dan bi moralo kri darovati okrog 400 ljudi, da bi zadostili potrebam zdravstva po njej.
 
Zagotavljajo jo prostovoljci, ,ki jih sestavlja okrog 5 odstotkov prebivalstva.ki brezplačno darujejo kri, zato da bi pomagali bolnim ozdraveti ali jim celo rešili življenje. Pomagajo, ker se zavedajo, da je kri nenadomestljivo zdravilo, ki si ga lahko podarimo le ljudje med seboj in da smo vsi potencialni prejemniki krvi.
Zakaj je pomembno, da je krvodajalstvo prostovoljno, neplačano in anonimno?
V dolgoletni tradiciji slovenskega krvodajalstva se je izkazalo, da so prostovoljnost, neplačanost in anonimnost pomembni temelji za preskrbo z varno krvjo. Ker je krvodajalstvo prostovoljno in brezplačno, se zanj vsak odloči zgolj zato, ker želi pomagati in je dovolj zdrav za to. Le zdrava kri pa resnično rešuje življenja! Anonimnost pomeni, da krvodajalec ne ve, komu je daroval svojo kri, prejemnik pa ne, od koga jo je prejel.
Vaša kri je nenadomestljivo zdravilo in najdragocenejše, kar lahko podarite. Zato vas vabimo, da postanete krvodajalec/-ka in pomagate reševati življenja.
Zato vas vljudno vabimo ,da s pristopno izjavo tudi vi postanete člani Aktiva Rdečega križa skupine Premogovnik Velenje, d.o.o.
 
 
Hvala z vami življenje teče dalje.

                                                                              Predsednica Aktiva RKPV Damjana Kričej 

Objavljeno 02.02.2019

Arhiv novic