MOBILNA APLIKACIJA eDAVKI

 

Nič več negotovosti o tem, ali ima delavec plačane prispevke za socialno varnost

 

S strani finančne uprave smo prejeli obvestilo o brezplačni  aplikaciji eDavki. Na ta način boste namreč lahko brez skrbi, ali imate plačene prispevke za socialno varnost. S Finančne uprave RS vas bodo namreč prek aplikacije s sporočilom opozorili, če vam delodajalec za pretekli mesec ne bo obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost. Obvestilo na mobilni telefon boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Z vaše strani ne bo potrebna nikakršna aktivnost, saj bodo vsakega posebej obveščali samoiniciativno. Ob tem se pristojnost FURS glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. FURS bo glede tega še vedno postopal v skladu s svojimi pristojnostmi. V primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

 

Mobilna aplikacija ima sicer skoraj 30 uporabnih funkcionalnosti, med katerimi bi na tem mestu izpostavili še personalizirani koledarček, preko katerega boste  prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka). Če boste uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, vam bo na voljo predizpolnjena vloga.

 

Verjamemo, da bo aplikacija vašim članom poenostavila poslovanje s FURS, predvsem pa odpravila negotovost glede morebitnega neplačevanja prispevkov za socialno varnost.
Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki, ki je dostopna tako na Google Play (Android), kakor tudi na iOS Store (Apple) lahko najdete na strani: http://www.fu.gov.si/mobilna_aplikacija_edavki/.  
 
Lepo pozdravljeni,
Jana Ahčin

 

generalna direktorica Finančne uprave Republike Slovenije
 

 

Objavljeno 22.01.2019

Arhiv novic